čtvrtek 4. dubna 2019

MEDICÍNA ŽIVOTA

Jste připraveni ? Začínáme :
 
 ~~~ 

Medicína Života
Zklamu zde ty, kdož si představují pod pojmem (viz ,,viki") medicína jen a pouze medicínsko studijní obor Lékařský.
Existuje rčení, že Lékař léčí, avšak moudrost uzdravuje.

Zdraví: Světová zdravotnická organizace (WHO) definuje zdraví jako:
stav kompletní fyzické, duševní a sociální pohody a nikoliv pouhé nepřítomnosti nemoci či vady."

   ~~~  ~~~  ~~~ 


Medicína ŽIVOTA ?

Tento pojem je, znamená, žít v přirozený stav bytí člověka, uvědomující si sounáležitost s bytím veškerenstva, ve snaze žít v harmonii s tím vším, i se svým, optimálně, zdravím, a se zdravím, optimálně, svých bližních, blízkých i vzdálenějších, či vzdálených, na Zemi, planetě, potažmo tak i s bytostmi, s Dušemi, jsoucími v Kosmu. To však obnáší znát, a dodržovat, základní principy, Stvoření, tedy i zdraví. Nejít proti nim. Pokud člověk jde proti nim, nemůže se pak divit událostem i nepříjemným, v životě.
K životu je tedy dobré, a vřele to všem doporučuji, přistupovat ( i smýšlením, i konáním, případným i nekonáním ), jako k medicíně.

Učila Vás maminka, či babička, jak se užívá medicína ?
No přece po lžičkách.
Či po malých doušcích.

Jak dnes žijí Lidé ? Říkává se tomu také konzumní život, nebo konzumní společnost.
Jak vypadá takový konzumní život ? Konzumní společnost ?
Nezajímá se o doušky.
Chce vše rychle, teď.
Stravuje se jedy, typu zabijáku cukru (viz například též kniha ,,cukr zabiják"..), výrobků jej obsažených, rovněž s obsahem ještě horších pro zdraví v nich sladidel obsažených, typu fruktóza, či jiná umělá sladidla.
Je, bývá, hojně Nemocná.
Spolu s ní i život na planetě Zemi, i matka Země.
Aby byla zdravá, aby byly optimálně zdrávi tyhle všechny bytosti, vvyvinul jsem pro Lidstvo receptář pro optimální zdraví: www.ForHealthOne.blogspot.com

Vřele doporučuji VŠEM..držte se jej !! POKUD JDE O MNE, JSEM JIŽ ŘADU LET VEGAN 😉 ! 
 


 ~~~  ~~~  ~~~ 

 

 Medicína ŽIVOTA v každodenním životě ?

K matce Zemi, k přírodě, je důležité přistupovat jako k medicíně..života..právě pro život na ní, v ní, i pro život její.

Všimli jste si jistě, že některé rostlinky jsou Lidmi nazývány ,,bylinkami". Lidé mívají obvykle tyto rostlinky rádi, protože jim ulevují od neduhů, od bolestí. To tam, kde Lidé nějak přehnali pocit vlastní důležitosti a nadřazenosti, i své případně síly přecenili..před ní..před přírodou, ale i Lidé, přirozenou měrou tu a tam v disharmonii se zdravím, či prostým si, jako rostlinky.. i života podzimním si odkvétáním.
 


Rostlinky jsou v životě člověka, aby mohl žít, ve zdraví si, optimálním, velmi důležité.

Některé rostlinky pak nazýváme květinami.

Jiné rostlinky nazýváme plodinami.

K plodinám je zapotřebí přistupovat, jako k medicíně Matky Země, darované člověku.
..
 
 Neb člověk je, takovou si.. ,,rostlinkou".
 
 aneb:
 
a
 

Přístup člověka k přírodě, k rostlinkám, včetně stromoví, k plodinám, jako k výrobní lince na tok stále a stále větší jednotek elektronického bankovnictví ve svém laptopu, kde se tyto rostlinky, jejich život, jejich dech, užívají například též ke spalování jen v motorech..bez užitku pro zdraví člověka, je hazardování s energií života. Je mnoho forem na Zemi, vyvinutých člověkem, kde takto člověk plundruje rostlinky, zemědělskou půdu, vyčerpává ji..a v podstatě bez reálného užitku pro zdraví. Tudíž z medicíny přírody si člověk udělal stoku, kterou vyčerpává vše živé na planetě Zemi, tím i svou vlastní Lidskou populaci v evoluci, svou vlastní..Lidskou..civilizaci. Sobci světa ? Ti nad tím vším jen si mávnou rukou.

 

Plodiny jsou však také bylinkami. K plodinám je zapotřebí přistupovat, jako k bylinkám. Jako k medicíně. Života.

viz receptář pro optimální zdraví: www.ForHealthOne.blogspot.com


 ~~~  ~~~  ~~~ 
 
prý že: Byznys, podnikání.. 
Nemůžeš li dávat Lidem za jejich aktivitu, tvůrčí, pracovní, takovou odměnu, aby mohli důstojně žít, dle ustanovení textu dokumentu: Všeobecná deklarace Lidských práv OSN, NEmáš před Bohem právo je zaměstnat. Orientuj se v takovém případě na sektor služby bližním. Ať už jako zaměstnanec, či ve svobodném si živnostenském podnikání.
..

Nežli však se pustíš do případného podnikání, uvědom si, že pro svou prosperitu budeš potřebovat, například v České republice každý měsíc částku zisku před zdaněním i před odvody na sociální a zdravotní pojištění ( k datu .4.2019) po odečtení nákladů na provoz podnikání, ve výši cca 70 tisíc korun, abys mohl, mohla, důstojně žít. Nemáš li předpoklad takového příjmu, po odečtení předpokládaných či reálných nákladů, raději se do podnikání, ani živnostenského, nepouštěj. Nerespektováním tohoto pravidla riskuješ, že se zadlužíš, případně i své blízké. 


 ~~~  ~~~  ~~~ 

prý že: Politika.., vláda státu..
Neumíš li dávat, dát, či nechceš.., Lidu spravedlnost v podobě vždy a všude respektování a dodržování, ustanovení dokumentu: Všeobecná deklarace Lidských práv OSN, i v legislativě, v zákonech,
pak do politiky ,,NELEZ" !
Uděláš li to, pak se v čase nediv událostem i neblahým,
v životě, i kol,
i na Zemi planetě,
neboť Stvořitel náš to tak nechtěl, a nechce.  
 


Stvořitel chce vidět Lásku, ne šlapání Lidí po sobě,
ne politiků šlapání po Lidu.
 
Stvořitel náš je takový Láskomil, a pravdo Láskař.

 
Nezlobte Stvořitele tím, že mu budete ničit Lásku..

On, Stvořitel, má větší sílu,
a když vidí,
uvidí, že mu někdo ničí jeho dílo, použije ji.

 

  ~~~  ~~~  ~~~ 
 


 
prý že: Na školách..výuka.. 
Apeluji na pedagogy všech typů škol, všech ročníků, také na studenty, i na žáky:
Vzdělávejte národ, sebe, každodenně, na místě jedním z prvních, v oblasti plné znalosti textu: Všeobecná deklarace Lidských práv OSN. Protože to je, co odlišuje vyspělou civilizaci od barbarů, od nacistů a jiných zvrhlých, šikanózních, či jinak Nekošér režimů.
Neuděláte li to, ideálně ihned, pak národ s takovými učiteli je odsouzen žít negramotností tou, v rozvojové zemi své si, i kuplířsko zkorumpované bezlidskoprávní, ať už na jakékoli úrovni..se všemi důsledky z toho plynoucími. V takové zemi pak, jak například i dnes v České republice ( k datu: 4.4.2019) se může stát, cokoli..nebo téměř cokoli..i politicky, i bez Lidsko právně, ale rovněž i sobecky ke všemu zde uvedenému.

 Texty blogu: www.GoldenFriendOne.blogspot.com včetně jejich VŠECH odkazů, i pododkazů, nechť jsou v pozitivním Duchu, slova smyslu, součástí výuky na všech typech škol, všech ročníků, jakožto i metodika směru pedagogům.., v České republice, i ve světě.

 ~~~  ~~~  ~~~ 
 
autor, kontakt:
viz www.ForHealthOne.blogspot.com
Jiří Pelíšek, celostní přírodní medicinman
 spolu s drobnou občasnou textovou amatérskou charitativní uměleckou tvorbou
( publikující též pod pseudonymy: Dobrovský..poezie, též: Samuelson..socio ekonomicko politická témata ve jménu: legislativy ,,pro zdraví bližních, Lidu", ve jménu ,,pro život"důstojný všem, což bývá obvykle vše
s kvalitou zdraví, života, neoddělitelně spjaté  
 
 ~~~  ~~~  ~~~ 

 ~~~  ~~~  ~~~ 


 

Příklady ze života.. jakožto vzory k nenásledování u těch negativních, i jakožto vzory k následování vzorů pozitivních..výuka pokračuje:
 


prý že: Byznys, podnikání.. 
 
Chceš podnikat ? Jaký máš záměr..podnikatelský ?
Je v souladu se záměrem Lásky Stvořitele ?
Pokud není Tvůj podnikatelský záměr v souladu se záměrem Stvořitele, tedy v souladu především se zdravím a se životem, pak věz, že takovým záměrem bys nebyl prospěný, nebyla prospěšná světu, Kosmu, veškerenstvu. Šel, šla, bys proti proudu kosmické síly..energie života.
Tím bys uvedl, uvedla, do pohybu proti sílu kosmickou..i v čase, i se všemi neblahými důsledky s tím spjatými..nejen sobě, ale celému širokému okolí na planetě Zemi.
 
Tak, například, v Praze v Celetné ulici je místo, kterému někdo dal název ,,Muzeum čokolády".
Naproti se snaživci snaží vyrobit asi i sladké hady, které krájí na kolečka..říkává se tomu asi bonbony.
 
Pak zde máme různé tak zvané subjekty, říkající si ,,společnosti", vyrábějící různě čokoládu, a jiné sladkosti.
 
Jenže..jak uvádím výše, cukr ( i dle knihy,,Cukr zabiják" ) je v podstatě takovým ,,ohněm" pro tělo, velmi nezdravým, Lidé pak bývají různě nemocní, jelikož si tím narušují pH těla ( viz receptář: www.ForHealthOne.blogspot.com ). Přesto cukr dnes lze nalést, odhaduji, takřka v mnoha položkách, prodávaných v obchodě, nejen v  cukrovinkách, ale též v konzervách, v dětských přesnídávkách, v pečivu coby proces výrobní, ale též různé druhy fruktóz, a jiných sladidel, která mívají ještě horší efekt na Lidské zdraví v důsledku dlouhodobého narušení rovnováhy pH těla.
 
Podílíš se nějakým způsobem na těchto aktivitách výrobních ?
Ať už z pozice zaměstnance, nebo podnikatele ?
 
Pak přispíváš k ohni v myslích Lidí, v jejich zdraví, který jim jej ničí.
A je jen otázkou času, nežli Kosmos navrátí sílu negativní zpět dle toho, kdo a jak se na procesu podílel, původci takového neštěstí. Vše se však může udít i způsoby, které jsou i vzdálenější..leč s dopady v čase takovými, aby si planeta Země, dle záměru Stvořitele, uchovala své zdraví.
 
Vědci říkávají..že Lidstvo je před vyhynutím.
 
Zdůvodňují to tak, že už dříve zde na planetě byly civilizace, i třeba dinosaurů, které vymřely, a tak že to je normální. Ovšem, pokud si Lidská civilizace podřezává svou vlastní větev, na které existuje, tedy své vlastní zdraví a zdraví Matky Země, to normální není, a je to i zbytečné plýtvání Darem, zvaným ,,ŽIVOT". Vědci se tak uchýlili k jednoduchému, pohodlnému, rčení.
No, co jim asi zbývá, když Lidé na Zemi, planetě, žijí  bez znalosti principů věcí, a když ve školách je to nikdo neučí.. Tedy doufám, že s tímhle článkem se to pozitivně změní !
 
Tak, tedy..chceš podnikat ? jaký je Tvůj podnikatelský záměr ?
Je ku prospěchu, skutečnému..bližním ? Světu ?
Pokud je, pak je i v souladu se záměrem a Láskou Stvořitele, a máš Jeho požehnání.
 
..
prý že: Zemědělství.. 
Zemědělská půda  je Dar Boží.
Pro nasycení VŠECH.
Jak ji využíváš ? Podnikáš coby zemědělec ?
například..
K pěstování živých plodin, které jsou určeny k upálení kdesi ve výfukových plynech, chemicky ?
 
Pak se nediv například událostem i neblahým v životě, i kol, i v dáli..neboť Stvořitel si to  takto nepřál, a nepřeje.
 
..

Je záměr tvého podnikání prodchnutý moudrostí, či hloupostí ?

Tak, například, jsem si všiml, naproti tomu ,,čokoládovému muzeu", že tam prodávají v prodejně naproti, za zdraví prospěšný, sáček s kávou a s bylinkou ,,Brahmí" (Centella Asiatica).

No, ona ta bylinka skutečně je dle herbářů hodna svého názvu,
avšak káva extrémně narušuje pH hodnotu těla. Jaký má smysl takové podnikání..pro bližní ?? Rovněž samozřejmě narušuje pH těla i slazená čokoláda, pokud není slazena jen ovocem.

No, a narušení rovnováhy pH těla je příčinou takřka všech nevrozených, nemocí

O narušení pH těla se spolehlivě umějí postarata i plodiny jiné, nežli uvádím ve svém receptáři ( zde si vyhrazuji autorské právo receptář upravovat podle svých aktuálních ..i badatelských..poznatků, ve prospěch co nejvyšší kvality receptáře ).

 
 ~~~  ~~~  ~~~ 
 
 
No, a jsou mezi námi například tací, kteří musejí bližním ukazovat neustále různě svá ramena, a že jako je mohou různě trýznit. Jak se to, například, pozná ? No, třeba podle ohodnocení, nebo i třeba, podívám li se například na prodavačku, prodávající ve stánku čerstvé zeleninové a ovocné džusy, a vidím, že si za celou směnu nemůže sednout, jelikož nemá na stánku, kde stojí, od zaměstnavatele ani jednu židli. Na můj dotaz, proč jim zaměstnavatel nedá, nedal, židli, odpovídají..,,My nesmíme".
Tak toto považuji za týrání. Jak asi může vypadat život, i osobní, takového podnikatele, manažera ? A mimochodem..ty džusy, jak jsem si všiml, prodávají též v chladících vitrínách..jenže jaksi pozapoměli asi, nebo je to nikdo nenaučil, že prostě šťáva smíchaná ze zeleniny se šťávou s ovocem zdravá býti nemůže, a navíc ta z ovoce velmi narušuje pH těla..čímž si konzumenti zadělávají na nemoce, a ještě za to platí.
 
 ~~~  ~~~  ~~~  
 
 prý že: Výroba.. 
další příklad z mnoha možných i jsoucích..zatím:
Vyrábíte, či prodáváte, alkohol, cigarety v jakékoli formě ?
To není pro společnost přínosný druh obživy. Jelikož se tím podílíte na mnoha utrpení z důvodu závislostí spojených i s nemocemi.

Co vše je dále spjaté s takovýmto uvažováním, konáním, člověka, v NEsouladu se záměrem Stvořitele, tedy NEslučitelným se zdravím, potažmo se životem, o tom se, rovněž v příkladech, můžete dočíst, například zde: www.Nazamysleni3.blogspot.com . Pokud je nějaká aktivita NEslučitelná se zdravím, je Neslučitelná se životem. Tedy i se záměrem Stvořitele, tedy i s energií Kosmu.

 
 ~~~  ~~~  ~~~  


 
 
další příklad z mnoha možných i jsoucích..zatím:
 
prý že: Živočišná výroba.. 
 
S receptářem www.ForHealthOne.blogspot.com, vyváženým, se obejdu i bez konzumace masa.
I přesto, že v receptáři jsou uvedeny, a povoleny možnosti konzumace určitých druhů masa.
 
Zpracovatelství masa z vysoké zvěře, včetně vepřového, však, jak známo, velmi zatěžuje planetu Zemi. Ovšem prvotně konzumace takového masa zatěžuje organismus, no a také planetu z nadměrné nadpotřeby například krmiva, kde by mohla být tato pěstitelská aktivita věnována plodinám, příznivým zdraví člověka, pro Lidi.
Nazývejme věci pravým jménem: Co je to za výrobu, kde se rodí mláďátka za účelem jich vraždění ? Jde o jateční podnikání. A vedle toho z masa z těch bytostí Lidé umí udělat mnoho logisticky distribuovaných produktů..ovšem, ne vždy v souladu pro zdraví, leč pro své vlastní si honění tak zvaného hrubého domácího produktu (HDP).
 
 
 ~~~  ~~~  ~~~  
 
 
další příklad z mnoha možných i jsoucích..zatím:
 
prý že: Voda.. i prý pitná, i prý bazénově ke koupání
 
Jak jde prosím dohromady tato trojkombinace:
 
Homeopatie
 
Koupelové bylinné směsi
 
Chlorovaná voda ke konzumaci a ke koupání ?? 
 
Vím, vodu je zapotřebí desinfikovat.
Jenže se k tomu používá metoda z dob, kdy zde jiné metody nebyly známy.
Tak, například, když už voda musí být postižena chlórem, existují přece také filtry již, které ji umí vyčistit. A jaká chemie se dále přidává do vody v bazénech, to sice nevím, ale v důsledcích si pak, například ženy, stěžují i na různé mykózy, a podobně.
 
Tak tedy, nemám naprosto nic proti HDP.
Pokud ovšem Lidé půjdou cestou zdravého rozumu,
v souladu se záměrem Lásky Stvořitele,
v souladu se zdravím, v co nejvyšší kvalitě PRO ŽIVOT.
 
A uvidíte, milí, že Vás, nás, to, všechny, bude mnohem i více,
i ŽIVOT, bavit :-) !
 
 
 
Tak tedy..doporučuji.., a prosím, nechť Váš případný podnikatelský záměr je v souladu s inteligencí a Lásky Stvořitele..když už to má být.
 
 
 ~~~  ~~~  ~~~  
 



Tolik zde ke vzorům, které je vhodné k textu ve výuce  přidávat, k těm NEvhodným následování, i těm, vhodných k následování.
 
Ty vhodné následování se jí poznají podle toho, zda jsou v souladu se záměrem a s Láskou Stvořitele a s ustanoveními dokumentu: Všeobecná deklarace Lidských práv OSN.
 Ty mají od Stvořitele ZELENOU,
a Jeho požehnání.
 
Nejedná se však jen o příklady pro podnikání,
ale i pro politické,
 a celospolečenské světa dění..
 
aby bylo..prosím..
 
smyslné
 
směrem ku zdraví, životu,
i k Lidskosti,
k zákonům Lidskoprávním
dle dokumentu
Všeobecná deklarace Lidských práv OSN.
 
 ~~~  ~~~  ~~~ 


Vřele doporučuji: Prostudujte si, Lidé, politici, studenti, celý můj blog: www.GoldenFriendOne.blogspot.com včetně VŠECH jeho odkazů, i pododkazů,
a držte v životě tento, pozitivně laděný, ve kvalitě co nejvyšší ,,PRO ŽIVOT" kurs.

 



www.ForLivingOne.blogspot.com

 ~~~  ~~~  ~~~